poniedziałek, 16 grudnia 2013

Monday.


Krem jaglano-kokosowy z musem kiwi i domowym dżemem wiśniowym;

Dzisiaj po raz kolejny kasza jaglana,ale nieco w innej formie. Krem jaglano-kokosowy. Z musem z kiwi, który wczoraj był wyborny i dlatego postanowiłam dziś zasmakować go raz jeszcze. Do tego domowy dzień(dżem! :D) wiśniowy, dla dodania większej słodyczy.

6 komentarzy :

  1. hahah podoba mi się przejęzyczenie 'dzień wiśniowy' - brzmi jeszcze bardziej apetycznie niż dżem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahaha! Nie mam pojęcia skąd mi się ten dzień tam wziął! :D

      Usuń
  2. Domowy najlepszy ! Ten krem musiał być wspaniały <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak można zrobić taki krem :) Wygląda zachęcająco !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pół szklanki kaszy jaglanej gotuję w szklance mleka do wchłonięcia płynu. Potem ja zazwyczaj na chwilę odstawiam do wystygnięcia,a następnie blenduję dolewając stopniowo mleko, do uzyskania pożądanej konsystencji, międzyczasie dodaję wiórki kokosowe i słodzidło. Jeśli chcesz uzyskać ciepły krem, nie czekasz aż kasza wystygnie ;)

      Usuń